Wildgraafschade aan wegen, waterkeringen, dijken en infrastructuur zoals spoorrails, brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee.
Vooral de bever zorgt met zijn graverij voor gevaarlijke, onveilige situaties. Antigraafmaatregelen zijn vaak lastig toe te passen.
Met in de praktijk opgedane kennis en ervaring ontwikkelden we zelf een unieke gepatenteerde drukmethode. Hiermee voorkomt u wildgraafschade op een relatief eenvoudige en diervriendelijke manier.
De gaasdrukker drukt het gaas tot 3 meter diep in de bodem, zodat fauna zoals bijvoorbeeld de bever er niet onderdoor graaft.
Het graven van een sleuf is meestal niet nodig. De dichtheid van de bodem blijft intact, zodat niet laagsgewijs verdicht hoeft te worden aangevuld. Dit scheelt aanzienlijk in de nabewerkingskosten en komt de stabiliteit van uw dijk ten goede.
Onze methode is geschikt voor locaties met beperkte ruimte én toepasbaar in diverse grondsoorten zoals kleigronden en veen.
Het gaas wordt maximaal benut; er is nauwelijks gaasverlies of restafval, welke gaashoogte u ook kiest.
Dit betekent verantwoord materiaalgebruik én besparing op uw materiaalkosten.
Wij werken met TupoGridⓇ of InogridⓇ.
Beide gaassoorten zijn vriendelijk voor dier en milieu.
Ze voorkomen aantasting van het ecosysteem en hebben een zeer lange levensduur.
Daarnaast is het gaas open genoeg om de natuurlijke overgang van water- naar bodemleven in stand te houden. Door de maaswijdte van 4×4 cm kan de bever niet met zijn tanden in het gaas verstrikt raken.
De drukking vindt GPS-gestuurd plaats. Hierdoor bent u er zeker van dat het gaas in de bodem goed aansluit. Wij drukken het gaas standaard met een overlap zodat een goed aaneengesloten gaaswand in de bodem ontstaat.
Wij werken veilig. De machine is voorzien van CE-markering en een dubbele beveiliging. Onze plaatsingsmethode is hierdoor de meest veilige werkmethode in de markt.
Onze gaasdrukker is een innovatie van Hollandse bodem. En natuurlijk voor Hollandse bodem, omdat deze voorziet in een behoefte onze dijken en wegen veilig te houden.
Door de exclusiviteit van de werkmethode en machine zijn beide gepatenteerd.
Waterveiligheid.
Dát is waar wij in Nederland goed in zijn!